woensdag 7 januari 2015

Boekverslag Mzzl Meiden Geheimen

Hallo
Safae 1A
Mzzl Meiden Geheimen
Marion van de Coolwijk (schrijfster)

Mening
Ik vind dit boek echt superleuk en heel spannend, omdat het een meidenboek is. Ik raad het aan voor jullie Meiden!!! Het gaat over geheimen, mode, muziek, Parijs en natuurlijk zussen. Er zit veel spanning en meidenzaken in.

Samenvatting
Hoe het begon
Het boek gaat over 3 zussen die niet wisten dat ze zussen hadden ze zijn zelfs drieling. Hun overledene moeder (Christa Couperus) moest een hele grote beslissing nemen dat ze afscheid moest nemen van haar grote liefde. De man op wie ze als 18-jarig meisje verliefd op was en voor wie ze haar familie en verleden in de steek heeft gelaten.
Voor zijn grote wens, een platencontract moest ze hem uiteindelijk los laten. Ze wilde hem niet in de weg staan voor zijn carrière. Ze vluchten weer terug naar Amsterdam. Dat ze zwanger was van een drieling merkte ze pas later, er was geen weg meer terug. Totdat ze een auto-ongeluk anderhalf jaar later had die haar organen hadden verwoest. Vlak voordat Christa stierf schreef ze een brief aan haar 3 dochters. Ze gaf toestemming voor adoptie voor de baby's  Joan, Hanna en Tanja. Joan werd geadopteerd door een rijke echtpaar. Hanna werd ook al snel geadopteerd. Tanja zorgde er met haar gedrag dat niemand haar wilde adopteren. Na een zoektocht komen ze erachter dat hun vader John Tana heet. Tana verlaat het weeshuis en gaat bij haar vader wonen in Londen. Hanna en Joan wonen samen in een woning in het centrum van Amsterdam.
Verder
Joan gaat met haar moeder naar Parijs en vraagt haar zussen of ze ook mee gaan. Hanna gaat natuurlijk mee maar haar halfzus Kim van haar ouders die haar hadden geadopteerd ging ook mee vanwege een belofte. Tanja ging ook naar Parijs haar vader John Tana ook wel Parrot genoemd is de liedzanger van ''The Jeans'' een bekende band in Londen. Hij had daar een optreden maar hij blijkt niet de enigste die gaat optreden ook zijn dochter Tanja die ook al zangeres is gaat optreden in Parijs.
De moeder van Joan die haar had geadopteerd wilde van haar een model maken ze gingen naar waanzinnige modeshows en praten tegen ontwerpers over heel de wereld, maar wil Joan wel een model worden. Ze wilde nadat ze haar diploma had gehaald de acteerweg op gaan.
Tanja heeft ondertussen last van een stalker die haar zelfs is gevolgd naar Parijs. Ze houdt het geheim voor haar zussen en haar vader maar dat was een grote vergissing.........
Wie die stalker is dat moet je maar zelf gaan lezen!!!
En hoe het verder gaat met de 3 zussen!!!

Verwerkingsopdracht 4
4 andere titels die zouden passen bij dit boek
1. 'Familie ver van elkaar', omdat Tanja en hun vader in Londen wonen en Hanna en Joan in Amsterdam
2. 'Drielingzussen???' ,omdat ze niet wisten dat ze zussen waren en dat ze ook nog alle drie tweeling waren
3. 'Paris Girlss!!' ,omdat ze alle drie naar Parijs gaan en daar hun spanning begint
4. 'Meiden Geheimen' , omdat het boek over geheimen gaat en of je die voor je zelf houdt of aan je zussen verteld

Geen opmerkingen:

Een reactie posten