zaterdag 25 oktober 2014

Heerlijke chocoladekoekjes!


Chocoladedeeg
  • 140 g bloem
  • 20 g cacaopoeder
  • 115 g zachte roomboter
  • 1  ei
  • 180 g lichte basterdsuiker
  • 50 g pecannoten
  • 1 reep pure chocolade
Extra nodig
  • plasticfolie
  • bakpapier


Chocoladedeeg
Verwarm de oven voor op 200 ºC.
 Maak een kuiltje in de bloem en strooi het cacaopoeder over de rand. Meng in het kuiltje de boter, ei en suiker met elkaar en kneed beetje bij beetje de bloem erdoor.
Kneed tot een soepel deeg. Verpak het deeg in plasticfolie en laat circa 30 minuten rusten in de koelkast.
Hak de noten en de chocolade en meng ze door het deeg. Rol het deeg tot een pil en verdeel in 18 gelijke stukken. Breek de chocoladereep in 18 gelijke stukken. Draai bolletjes van een deeg, druk in elk bolletje een stukje chocolade en rol het deeg om de chocolade heen. Verdeel de bolletjes over een met bakpapier beklede bakplaat en druk ze iets plat. Bak de koekjes in de oven in circa 15 minuten goudbruin en gaar.





Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen