vrijdag 10 oktober 2014

Mijn boekverslag Lena Lijstje!


Lena Lijstje

Mijn boekverslag gaat over Lena Lijstje
Safae 1A
Lena Lijstje
Francine Oomen (schrijfster)

Mijn mening over dit boek: Ik vind het een geweldige boek omdat er veel grappen in zitten de tekenaar tekent daarbij dan ook nog hele leuke plaatjes die heel grappig zijn en bij de grap horen. Er gebeuren ook hele leuke en vervelende gebeurtenissen die ook gewoon in het echte leven kunnen gebeuren. En het is heel erg goed opgebouwd het is ook daarom heel spannend. Ik zit dan om 01:00 s'nachts nog steeds te lezen ( echt waar geen grapje ) zo spannend is het!!!!  Ik had het boek gekozen omdat, ik de andere delen al had gelezen ik ben een fan van de boeken Francine Oomen. Ik vind ze vooral leuk omdat het meestal echte meidenboeken zijn.

Samenvatting
Lena Lijstje is een 12 jarig meisje. Haar naam en haar achternaam is niet echt Lena Lijstje. Haar echte naam is Marleen Elswoud. Ze noemen haar Lena Lijstje, omdat ze altijd overal lijstjes voor maakt. Ze vindt het leuk om lijstjes te maken en bovendien heb je er wel iets aan, want door lijstjes te maken kan je goed nadenken over dingen. En dat is soms best wel nodig voor Lena, omdat ze nooit kan kiezen. Ze is dan bang dat ze het verkeerde kiest. Het leukste wat ze vindt van lijstjes maken is dat er soms vanzelf gekke dingen op komen te staan.
Lena Lijstje komt een ander leven te gemoed als haar vader op een andere vrouw verliefd wordt. Toen Lena dat hoorde brak haar vader haar hart. Lena was zo van streek dat ze hem nooit meer wilde zien. Ze snapte hem niet, hij was al getrouwd met haar moeder.
Lena krijgt veel nare maar ook veel leuke gebeurtenissen te gemoed zoals dat ze haar eerste vriendin heeft gekregen San. Ze krijgt het ook heel moeilijk om keuzes te maken. Ze vindt haar leven heel erg moeilijk. Hoe het afloopt met haar vertel ik niet dat moet je maar zelf lezen! Ik vind het zelf een hele leuke boek ik heb alle delen van het boek gelezen. Ik hoop dat jullie het net zo leuk vinden als ik!

Een andere achterkanttekst

Lena is een meisje dat veel lijstjes maak omdat ze vaak ergens niet uit kan komen ze vindt dat als je een lijstje maakt dat je sneller weet wat je moet kiezen. Iedereen weet dat Lena dat doet en daarom wordt ze vaak Lena Lijstje genoemd maar eigenlijk heet ze Marleen Elswoud.
In een periode gingen de ouders van Lena steeds meer ruzie maken. Een beetje te te veel ruzie. Lena denkt steeds dat ze gaan scheiden maar daar denkt ze liever niet over. Toch komen in haar hoofd een paar dingen terecht die haar best wel bang maken zoals: Bij wie gaat ze dan wonen haar moeder of haar vader? ze kan niet kiezen. En misschien gaat haar vader wel met iemand anders trouwen. En wat gaat er dan met haar gebeuren?
Maar er gebeuren ook heel veel andere dingen: ze ontmoet een zwerver (Theodor) die voor haar niet een gewone zwerver is maar een goede vriend tegen wie ze alles kan zeggen hoe ze zich voelt. En ook een hond die Bibberbertje heet hij maakt haar altijd blij als ze in een slechte humeur is. 


E.
Francine Oomen
Eclaire Francine Marie Oomen is haar volledige naam. Ze is geboren in Laren op 27 maart 1960
Francine is geboren in een Noor-Hollands stolpboerderij. Ze heeft de Design Academy Eindhoven gedaan. In 1990 verscheen Saartje en Tommie, haar allereerste boek. Saartje en Tommie was een boek voor kleuters, later begon Francine te schrijven voor wat oudere kinderen. Haar bekendste boekenreeks is de Hoe overleef ik-serie. Francine werd geboren als oudste in een gezin van vijf kinderen. Ze verhuisde op haar zesde naar Eindhoven. Op haar twaalfde scheidden haar ouders. Ze verhuisde met haar moeder en het gezin naar Groningen. Op haar zestiende verhuisden ze terug naar Eindhoven. Na de middelbare school studeerde Francine vijf jaar aan de Academie voor Industriele Vormgeving in Eindhoven. Ze woonde hierna in Den Haag, in Zevenaar en uiteindelijk in Nuth. Daar ging ze samenwonen en werkte ze als grafisch ontwerper. Francine heeft drie kinderen; een dochter en twee zonen.


1 opmerking: